De historie van Hoeve Hofackers

Hoeve Hofackers was in het verleden een pachtboerderij, van het in de buurt gelegen kasteel d'Erp, en het voerde een gemengd landbouwbedrijf.

De grens van graslanden en in de buurt gelegen bouwland was een ideale ligging. Vee, mest en oogst hoefden op deze gunstige plek, daarom maar op korte afstand vervoerd te worden.

Ongeveer 6 eeuwen is de hoeve een boerderij gebleven en de laatste jaren was vooral de appelteelt een van de belangrijkste inkomstenbronnen.

De agrarische sector zat die laatste jaren echter in zwaar weer, waardoor in 1999 een andere richting is ingeslagen. De oude schuur werd verbouwd en omgetoverd in een woonwinkel met een unieke ambiance, aangevuld met een terras en vergaderruimte.

Deze woonwinkel van interieurspecialiste Maria Kessels werd vrij bekend en gewaardeerd binnen haar branche en na haar pensionering liet ze de zaak over aan haar zoon Hans en zijn partner Irma.

In 2019 besloten zij gezamenlijk de woonwinkel te sluiten en andere wegen in te slaan.

Medio 2020 heeft Jan Ningbers de hoeve weer geopend, maar nu als brasserie. Hij heet u sindsdien dan ook weer van harte welkom.

Brasserie Hoeve Hofackers
Vergelt 2b, 5991PK Baarlo
Tel.: 077 477 1256